• Bank
    Technológia
       Irodánk a technológia terület legmagasabbra értékelt független irodája - Legal500 EMEA 2020   

Technológia

A technológia egy fiatal, pulzáló, mindig változásban lévő terület. Vele a jövő van jelen az irodánkban.

Megfelelni a kor technológiai kihívásainak

A mai kor embere nyakig ül a technológiában, gondoljunk csak az okos telefonokra, a szofisztikált algoritmusokra, robotokra, vagy mesterséges intelligenciára. Jogi szempontból itt nagyon ébernek kell lennünk, hiszen a technológia gyorsabban fejlődik, mint a jogi szabályozás, ezért a kérdésekre sokszor nincsenek egyértelmű válaszok. Ezért a tanácsadás során mindig rugalmasak és kreatívak vagyunk.

A technológiai tevékenység kiszervezése

A szédítő technológiai fejődésnek köszönhetően a cégek ma már számtalan feladatot szerveznek ki világszerte. Egy-egy kiszervezési folyamatnak a jogi rendezése egy komplex szerződésrendszer elkészítését igényli. Külön kihívást jelent egy-egy szerződésrendszer elkészítése például pénzintézetek, biztosítók vagy energiaszolgáltatók esetén, ahol az iparágban található szabályozásnak és hatósági elvárásoknak is meg kell felelni.


 

Évtizedes tapasztalat

Ennek a fiatal iparágnak a jelenléte évtizedekben és nem évszázadokban mérhető. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az iparág megjelenése óta segítjük ügyfeleinket.

 

Benne vagyunk a sűrűjében

A világ egyik legismertebb technológiai vállalatát képviseljük évek óta, ezért naprakészek vagyunk, mind a technológiai ismeretek, mind az ehhez kapcsolódó jogi szabályozás terén.

 

Komplex tanácsadás

Egy-egy technológiai fejlesztés vagy szerződésrendszer kapcsán általában megvizsgáljuk az adatvédelmi, fogyasztóvédelmi, versenyjogi, médiaszabályozási, reklámjogi és kereskedelmi jogi vonatkozásokat is.


 

Dr. Varga János Tamás

„Ügyfeleink közül sokan az IT szektor élvonalában vannak, így nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk nyújtott jogi szolgáltatás a legmagasabb színvonalon történjen.”


vargajt@vjt-partners.com

 

Dr. Várady Endre

„Ez egy olyan terület, ahol mindig naprakésznek kell lenni. A technológia a jövőbe rohan, és a jogi szabályozásnak lendületesen követnie kell az újításokat.


varadye@vjt-partners.com

Rólunk mondták ügyfeleink

Chambers Europe 2020
Chambers Europe, 2020

Várady Endre a tökéletes megoldásra törekszik. A felmerülő problémákat mélységeiben megdolgozza, és kiválóan kommunikál az ügyfelekkel. Adatvédelmi praxisa mellett a TMT szektorban nyújt tanácsadást kiemelt technológiai ügyfelek részére.
Varga János Tamás irodavezető partner igazi stratéga. Számba veszi a felmerülő lehetőségeket, és üzleti szempontú megoldásokat javasol.

Chambers Europe 2019
Chambers Europe, 2019

„Rendkívül megbízható, és határidőket komolyan kezelő csapat. Míg együtt dolgoztunk az olyan volt, mintha fogták volna a kezünket, és határozottan végigvezettek minket az ügy buktatóin.”

Legal500 2018

„A csapat kiváló tudásának köszönhetően folyamatosan a legmagasabb színvonalon teljesít az IT és a TMT szektorban."

Legal500 2019

„A barátságos, a munkában tökéletességre törekvő csapat mindig kreatív és testreszabott megoldásokat ad.”

Hírek

A Fehér Könyv: mérföldkő a mesterséges intelligencia szabályozásában

dr. Tamás Eszter Kata, dr. Várady Endre // 2021. január

Az EU Bizottsága azt vallja, hogy Európa az új forradalmi technológiák és a régi hagyományos értékek kontinense. Ezen szemlélet mentén készítette elő a mesterséges intelligenciáról szóló Fehér Könyvet. A könyv célja, hogy megteremtse a szükséges bizalmat és jogszabályi keretet, amely elengedhetetlen a mesterséges intelligencia szélesebb körű európai elterjedésének. Mivel a mesterséges intelligencia lassan, de biztosan meghatározó eleme lesz üzleti életünknek, a vállalkozásoknak érdemes figyelemmel kísérni a jogszabályi fejleményeket.

Részletek

Erős, precíz, kreatív és trendi

Chambers Europe 2020 // 2020. június

Igazi trendi csapat, folyamatosan megújulnak, szívesen tanulnak, és használják a legújabb technikai vívmányokat. Emellett nagyon megbízhatóak, gyorsan reagálnak és testreszabott megoldásokkal állnak elő a legbonyolultabb technológiai kérdésekben.

Várady Endre a tökéletes megoldásra törekszik. A felmerülő problémákat mélységeiben megdolgozza, és kiválóan kommunikál az ügyfelekkel. Adatvédelmi praxisa mellett a TMT szektorban nyújt tanácsadást kiemelt technológiai ügyfelek részére.

Varga János Tamás irodavezető partner igazi stratéga. Számba veszi a felmerülő lehetőségeket, és üzleti szempontú megoldásokat javasol.

Részletek

Irodánk a technológia terület legmagasabbra értékelt független irodája

Legal500 EMEA 2020 // 2020. május

A Legal 500 jogi irodákat értékelő kiadványa TMT területen a legmagasabbra értékelt független irodaként jegyez minket. Ügyfeleink, akik a szakma élvonalába tartoznak, kiemelték, hogy elsőrangú tudással rendelkező TMT és IT csapatunk folyamatosan a legmagasabb színvonalon dolgozik. Irodánk vezetőjét, Varga Jánost Tamás a legjobb szakemberek közé (Leading individual) sorolja a kiadvány, Várady Endre pedig a szakterület fiatal, a jövő csillagai (Raising stars) között kapott helyet.

Részletek