Hírek

Jogászdíj-Gála-2018

Az év adatvédelmi csapata 2018-ban

Ügyfélközpontúság, innováció és példaértékűség. Ez a három érték, amelynek alapján a Wolters Kluwer november 30-án a legjobb jogászoknak odaítélte a díjakat. Adatvédelmi csapatunk az Adatsólyom GDPR megfelelést segítő szoftver jogi tartalmának kidolgozásával nyerte el a neves jogászdíjat.

Nagy esemény volt ez irodánk életében! A díj átadása hatalmas izgalommal töltött el mindenkit: adatvédelmi csapatunk a Várkert Bazárban az ünnepélyes díjátadó vacsorát izgulta végig, az iroda többi tagja pedig otthon várta a hírt, vajon sikerül-e elhozni a díjat? Aztán végre eljött a nagy pillanat, és adatvédelmi kategóriában felkonferálták a győztest: A VJT adatvédelmi csapatát! Tamás rövid beszédben köszönte meg a díjat, amely azóta irodánk tárgyalóját díszíti. A csapatról a díjátadáson készült a fenti emlékezetes felvétel, amelynek külön erénye, hogy még soha nem láttuk ennyire csinosan felöltözve adatvédelmi csapatunkat!

A jogászdíj megerősített minket abban, hogy érdemes nagyot gondolni, és időt és energiát nem kímélve megvalósítani azt. Hiszen az Adatsólyommal egy olyan dolgot alkottunk meg, amely most már egy jogászdíj által elismerten ügyfélközpontú, innovatív és példaértékű.

Hungarian Watch Autumn

Megjelent a Hungarian Watch őszi száma

Negyedévente megjelenő kiadványunk külföldi partnereinket tájékoztatja a legfrissebb magyar jogi és gazdasági hírekről. Az őszi szám cikkeiben szó van az Adatsólyom GDPR megfelelést segítő szoftverről, a GDPR hazai végrehajtásáról, külföldi befektetések ellenőrzésére irányuló új rezsimről, illetve az üzleti titok új szabályozásáról. „Ha csak egy cikket kellene ajánlanom valamelyik külföldi partnerünknek, az Adatsólyom GDPR megfelelést segítő szoftverről szóló cikket választanám. Ez a cikk azért is közel áll hozzám, mert a szoftver jogi tartalmát irodánk fejlesztette ki. Az Adatsólyom szoftver egy önállóan és egyszerűen használható internetes felület, amely a magyarországi közép- és kisvállalkozók számára nagy lehetőséget jelent, hogy meg tudjanak felelni a GDPR kihívásainak.” Dr. Várady Endre, a Hungarian Watch szerkesztője.

Chambers Global 2018

Tamás és Zoltán a Chambers Global 2018-ban

A Chambers Global a világ 190 országának jogászairól ad információkat az ügyfelek véleménye és személyes interjúk alapján. Jogászaink, Varga János Tamás és Csernus Zoltán is kitűnően vették a megmérettetést. Ezt bizonyítja az alábbi két idézet:

„Tamás kiváló szervező. A tárgyalások során kemény és pragmatikus, megoldásai kreatívak és mindig összhangban vannak az üzleti szempontokkal. Nemzetközi magántőke-, kockázati tőke- és stratégiai befektetőknek ad tanácsot magyarországi befektetésekkel és egyéb tranzakciókkal kapcsolatban.”

„Zoltán jogi szakértelme kétségbevonhatatlanul precíz és alapos. Elkötelezetten és lelkesen védi az ügyfelek érdekeit. Sokrétű vállalati és kereskedelmi tapasztalata kiterjed az M&A tranzakciókra, a kereskedelmi megállapodásokra, valamint a forgalmazási, ügynöki és franchise szerződésekre.”

Chambers Europe 2018

A legfrissebb értékelés irodánkról a Chambers Europe 2018 hasábjain

A Chambers Europe a világ egyik vezető, jogi irodákat rangsoroló kiadványa. A szakkiadvány munkatársai ügyfeleink mondásai alapján idén is összeállítottak irodánkról egy értékelést, melyben sok elismerést olvashattunk M&A, Munkajog, Adatvédelem, és Technológia területeken.

M&A
„Nagyon erős a csapat” - ügyfélvélemény, Chambers Europe 2018
Irodánk egyre nagyobb hírnévnek örvend, egyre meghatározóbb a piacon, és egyre aktívabb a határokon átnyúló ügyek kezelésében. Egyik ügyfelünk még azt is hozzátette, hogy velünk jó kezekben érzi magát, hiszen a tranzakció másik oldalán dolgozó ügyvédek is elismeréssel adóznak a VJT csapat szakértelmének. Mint mindig, most is olvashattuk a szakkiadvány hasábjain, hogy jogászaink képesek az ügyfél szemével ránézni a problémákra.

Részletek

Varga János Tamás híres kemény, de pragmatikus tárgyalási stílusáról. Megoldásaiban egyszerre van jelen a kreativitás és az üzleti szemlélet.

Csernus Zoltánról a következő dicséretet olvashatjuk: abszolút pontossággal, megkérdőjelezhetetlen jogi szakértelemmel, és teljes elkötelezettséggel védi ügyfelei érdekét.

 

Munkajog
Vitás? Nem vitás. A munkajogi csapat munkája kiemelkedő!

Munkaszerződés? Munkajogi per? Munkavállalási engedély? A szakkiadvány kiemelte széles ügyfélkörünket, és az őket segítő munkajogi csapat kiemelkedő munkáját. Az ügyfelek dicsérik a csapatot az elkötelezett, proaktív munkájukért, a gyorsaságukért és a kreatív megoldásaikért.

Csernus Zoltánt kiemelik az ügyfelek ügyfélorientált megközelítése miatt. Ügyfeleink szerint határozott és magabiztos, megtalálja a legjobb lehetőséget, és jövőbe látó megoldásokkal segíti az ügyfeleket.

Varga János Tamás több mint húsz éves tapasztalatával segíti az ügyfeleket, és rendszeresen képviseli őket munkaügyi perekben.

 

Adatvédelem és Technológia
„A VJT & Partnerst kifejezetten ajánljuk online média, internetes vállalkozások és technológiai vállalatok számára”

A kiadvány kiemelte ügyvédeink megalapozott tudását, lenyűgözőnek nevezte ügyfélkörünket, és nagy horderejűnek az ügyeket, melyeken dolgozunk. Nemzetközi tapasztalatunk szintén említésre került, hiszen rendszeresen dolgozunk külföldi irodákkal határon átnyúló ügyeken. Ügyfeleink kiemelték, mennyire elégedettek piaci szakértelmünkkel, technikai tudásunkkal, precíz tanácsainkkal. Munkánk minőségét magasra értékelték, és külön megemlítették, hogy mindig időben elvégezzük a ránk bízott feladatokat.

Varga János Tamás mindig a teljes képet látja, stratégiai gondolkodó és kiváló vezető – dicsérik az ügyfelek Tamást. Egy másik ügyfél Tamás technológiai szektorismeretét emelte ki.

Kossuth rádió

VJT a Kossuth Rádióban

A Kossuth Rádió felkérte irodavezetőnket, Varga János Tamást, hogy G7 gazdasági magazin vendégeként a GDPR rendeletről, és ezzel kapcsolatosan az Adatsólyom szoftverről beszéljen. A beszélgetés mottója: „Nyakunkon a GDPR, sokan pedig még nem is hallottak róla”. A műsorvezető, Szentgáli Edit arról faggatta Tamást, hogy mi is az a „személyes adat”, milyen változásokat hoz a GDPR a kis- és középvállalkozások életében, és hogy kinek, hogyan, és miben segít az Adatsólyom.

Részletek a beszélgetésből

„… Személyes adat, ha ez a kifejezés elhangzik, akkor az emberek döntő többsége névre, születési helyre, lakcímre, anyja nevére gondol. Az igazi rádöbbenés ott jön, hogy minden információ személyes adat, ami összekapcsolható egy emberrel: az érdeklődési köre, hogy milyen filmeket néz, mit vásárol a szupermarketben, mikorra van időpontja a fogorvosához? Minden információ személyes adat, ami egy konkrét emberrel összekapcsolható…”

„…Egy teljesen más gondolkodás mellett kell ezeket az adatokat a továbbiakban kezelni. A pénzzel hasonlítom most össze az adatot. Van a könyvelés. Egy vállalkozás esetében mindenki tudja, hogyha a pénz bemegy vagy kijön, azt bizonyítani, könyvelni kell, és közben be kell tartani a számviteli szabályokat. Egy ellenőrzéskor nem elég bemutatni, mi van a kasszában, hanem meg kell mutatni az összes bizonylatot arra vonatkozóan, hogy az összeg hogyan jött ki. Ezentúl „adatkönyvelés” is lesz. Nem elég jól kezelni az adatokat, kell egy olyan „könyvelés”, ami alapján nem jöhet ki más, csak az, hogy jól kezelem az adatokat. Ha kijön a hatóság, nem csak azt kell bizonyítani, hogy éppen most milyen adatokat milyen célból és hol tárolok, hanem azt a „könyvelést” is mögé kell tenni, hogy miért így kezelem ezeket az adatokat…”

„…Az Adatsólyom azért készült, hogy ennek a 640.000 kis- és középvállalkozásnak (Magyarországon a 10 fő alatti kis- és középvállalkozások száma) is esélye legyen arra, hogy üzleti tevékenysége során fel tudja mérni, hogyan kezeli ő a személyes adatokat, és hogy megvalósítható, kézzel fogható javaslatokat kapjon arra, hogy mit kell másként csinálnia a GDPR megfelelésért…”

Az interjú egészét ide kattintva hallgathatják meg.

Legal2018

Irodánk most is az élvonalban!

Idén sem kevés izgalommal vártuk a Legal 500 értékelését. A rangos nemzetközi szakkiadvány munkatársai kifaggatták ügyfeleinket munkánk minőségéről, akik valószínűleg csupa jót mondtak rólunk, így büszkén jelenthetjük, hogy a VJT & Partners idén is a legjobbak között végzett.

Munkajog - Minden évben új megmérettetés, és már 7. éve a legjobbak között! A kiadvány hangsúlyozta csapatunk üzleti szemléletét és nagy tapasztalatát a kiemelten fontos peres ügyek kezelésében.

Vállalatfelvásárlás (M&A) – A Legal 500 ezen a területen magasra értékelte ügyvédeink szakértelmét, elsősorban a határon átnyúló tranzakciók területén.

Adatvédelem és IT – Csapatunkat ezen a területen is erősen ajánlja a kiadvány.

Legal2018-2

„Az ügyvédek tanácsai annyira pontosak és testreszabottak, mintha a kor legdivatosabb szabója szabta volna őket.” – Legal 500

A jogászokat is értékelő Legal 500 idén sem fukarkodott ügyvédeink dicséretével. Két jogászunk, Varga János Tamás és Csernus Zoltán is megkapta a megtisztelő „vezető egyéniség” címet, fiatal kollégánk, Várady Endre pedig „a következő generáció jogásza” elnevezéssel büszkélkedhet.

Varga János Tamás kemény, pragmatikus tárgyalópartner. Stratégiailag átlátja a problémák egészét, miközben a részletekre is ügyel.

Csernus Zoltán pontos és megbízható. Ő a csapat masszív „védőembere”.

Lovretity András jól felismeri, hogy az ügyfeleknek mire van szüksége.

Várady Endre munkáját hatékonyság jellemzi, gondolkodását meghatározza az üzleti szemlélet.

adatsolyom-doktor

Elkészült az Adatsólyom orvosoknak szóló területe

A GDPR megfelelést segítő Adatsólyom szoftver, melynek jogi tartalmát a VJT & Partners adatvédelmi csapata gondozza, a napokban egy új területtel bővült: elkészítettük az Adatsólyom egészségügyi tevékenységet végző vállalkozásoknak szánt modulját. Ez annak a több ezer magánpraxist működtető orvosnak nyújt szakma specifikus jogi segítséget, akik munkájuk mellett nem akarnak elveszni a GDPR útvesztőjében.

„Az Adatsólyom kész van, de fontos törekvésünk, hogy állandóan tovább fejlesszük, és a felmerülő igényekhez alakítsuk. Most direkt az orvosok számára készítettünk el egy modult, hiszen nekik leginkább egészségügyi adatokkal van dolguk, amelyekhez a GDPR emelt szintű kötelezettségeket társít” – tette hozzá Várady Endre, az iroda adatvédelmi csapatának vezetője.

adatsolyom

Az Adatsólyom „szárnyra kapott” – Legal Tech megoldást fejlesztett a VJT & Partners

Irodánk adatvédelmi csapata oroszlánrészt vállalt abban, hogy a GDPR megfelelést segítő Adatsólyom szoftver piacra kerüljön, és minden kis- és középvállalkozás számára elérhető legyen a világhálón.

Az Adatsólyom egy önállóan használható szoftver, amely főként kis- és középvállalkozásoknak nyújt hatalmas segítséget a GDPR felkészülésben. A cégek egy online kérdőív kitöltésével felmérhetik, hogy vállalkozásuk hogyan áll a GDPR felkészülésben, és egy cselekvési tervet kapnak arra vonatkozóan, hogyan felelhetnek meg a GDPR követelményeinek. Mottója: „Nem kell értenie a GDPR-t. Elég, ha a saját vállalkozását ismeri" .

Részletek

Irodánk nem csupán az Adatsólyom megszületésénél bábáskodott, hiszen maga az ötlet irodavezetőnk, Varga János Tamás fejéből pattant ki, hanem a jogi tartalom kidolgozása is irodánk nevéhez kapcsolódik.

„Az Adatsólyom szöveges részeinek létrehozását nyugodtan nevezhetem gigantikus munkának is – hangsúlyozta Tamás. - Feldolgoztuk a közel 100 oldalas GDPR rendeletet és a NAIH jogalkalmazási gyakorlatát, majd az egész anyagot úgy öntöttük kérdések és válaszok formájába, hogy az mindenki számára egyértelmű és világos legyen. A kérdések, válaszok, javaslatok mind-mind közérthető, hétköznapi nyelven vannak megfogalmazva. Ahol bonyolultabb dolgokról van szó, ott egy-egy példával világítjuk meg a helyzetet.”

Az Adatsólyom 59 adatvédelmi szempontból problémás területet vizsgál meg, beleértve a kiemelten fontos munkaügyi és marketing területeket. A szoftver körülbelül 600 kérdést tartalmaz és a felhasználó minden kérdésnél több válasz közül választhatja ki a rá vonatkozót.

„Az Adatsólyommal egy új korszak kezdődik: mostantól minden egyes kis- és középvállalkozás bármikor hozzájuthat ahhoz a színvonalas adatvédelmi segítséghez, amelyet eddig csak a nagy cégek engedhettek meg maguknak” – hangsúlyozta Tamás.

Dual Citizenship Report

A VJT & Partners részt vett a nemzetközi ‘Dual Citizenship Report’ elkészítésében

A VJT & Partners tagja volt annak a nemzetközi ügyvédi irodákból álló csapatnak, mely kidolgozta a kettős állampolgárságról tájékoztatást nyújtó Dual Citizenship Report anyagát.

Európa különböző országaiban eltérő jogszabályok vonatkoznak azokra, akik kettős állpolgárságot akarnak szerezni. Ezért máltai partnerünk, a Chetcuti Cauchi Advocates, több mint 30 európai iroda bevonásával összeállított egy riportot, mely bemutatja az egyes országokban a kettős állampolgárság megszerzésére vonatkozó jogi környezetet.
Irodánk szakértői a Magyarországról szóló fejezetben leírják a magyar helyzetet, vázolják az erre vonatkozó jogalkotás legfrissebb fejleményeit, az állampolgárság megszerzésének különböző módjait, valamint a kettős állampolgárság megtartásának lehetőségeit.
Irodánk jogászai örömmel vettek részt a nemzetközi riport elkészítésében, és a jövőben szívesen gondozzuk és frissítjük tovább a magyarországi helyzet leírását.

A Dual Citizenship Riport megtalálható a www.dualcitizenshipreport.org/ címen.

A VJT & Partners csapata Boldog Új Évet Kíván!

A VJT & Partners csapata ezzel a rövid videóval kíván Boldog Új Évet!

Archívum

Szolgáltatások

  • Vállalatfelvásárlás (M&A)
  • Munkajog
  • Technológia